AlbaChat
 • Serviset e AlbaChat
 • Cfar servise perdorni ne AlbaChat

  Ne AlbaChat perdorim Anope Servise, per te pare me teper, duhet te keni nickun e regjistruar dhe te beni login ne kete adrese: Serviset e AlbaChat

 • Cilet jane nickat e serviseve te chatit?
  NickServ - NickServ ju mundeson te regjistroni nickun tuaj dhe ndalon dikush tjeter te vjedh nickun tuaj.
  Nese dikush e perdor nickun tuaj, ju mund te ja nderpritni lidhjen duke shenuar: /ns ghost nickun passin-e-nickut. Per me teper shenoni /ns help
  ChanServ - ChanServ ju mundeson te regjistroni dhe menaxhoni dhomen ku ju keni @ dhe nuk eshte akoma e pa regjistruar. Per me teper shenoni /cs help
  MemoServ - Ju mundeson te dergoni mesazh vetem nickave te regjistruar.
  Per te derguar Memo, shenoni /ms send nickun mesazhin. Per me teper shenoni /ms help
  OperServ - OperServ eshte bot qe perdoret nga stafi i AlbaChat dhe per ato nuk ju duhen me teper info
  BotServ - BotServ perdoret nga personat qe kane regjistruar dhomen. Per me teper shenoni /bs help
  HostServ - HostServ mundeson qe te vendosni host virtual nickave te regjistruar. Per me teper shenoni /hostserv help
 • Mund te kerkoj vHost personal?

  Ne AlbaChat vHost mund te kene vetem nickat e regjistruar dhe vendoset automatikisht pasi te regjistroni nickun, psh: nicku-juaj.zemra.org

  Nese doni qe ne vend te ketij vHosti te keni tjeter, shenoni: /msg hostserv request vhostin-qe-ju-e-doni ose na kontaktoni ne #Ndihme

  Kerkesat per vHost banal/ofendues/kercenues ose provokues nuk do te aktivizohen.

 • Si te identifikohem me SASL?

  Konfigurimi i SASL per mIRC

  • Shtyp Alt + o dhe shko tek Server:
  • Kliko ne 3 vizat dhe zgjidh Add
  • Description: AlbaCha
  • Address: web.knaqu.org
  • Port: 6697
  • Group: AlbaChat
  • Login Method: SASL (/CAP)
  • Password:nickun:passwordin. psh: DeviL:albachat2007
  • Kliko OK butonin
 • Kuiz ne AlbaChat
 • Si te luaj Kuiz?

  Per te luajtur Kuiz, se pari duhet te shenoni /join #Kuiz ose !Kuiz ne #AlbaChat, zgjidhni nje nick dhe regjistroni qe mos ua keqperdorin nickun ose poenat e fituara.

 • Cilat jane kushtet e lojes?

  Per te pare komandat ndihmes dhe rregullat e lojes, shenoni /msg Kuiz !ndihme dhe /msg Kuiz rregullat

 • Rregullorja
 • Ku mund te lexoj rregulloren e AlbaChat?

  Per te lexuar rregulloren e chatit vizitoni Rregullorja e AlbaChat

  Rregullat kryesore te chatit jane:

  • Reklamat ndalohen rreptesisht
  • Sharje/ofendime/provokime ndaj stafit dhe chatuesve tjere ndalohen
  • Nicka te piste/ofendues/provokues ndalohen
  • Publikimi i informatave personale ose bisedes private ndalohet

  Per ti pare te gjitha rregullat, lexoni komplet listen ne adresen e mesiperme.

 • Sqarim i Spamfilter-it
 • Cfar eshte spamfilter?

  Spamfilter eshte sistem i avancuar i cili ndihmon per te ndaluar cfardo terma/fjale/fjali/ qe perseriten shpesh, apo fjale te ndaluara, qofshin reklama, sharje ose thjesht shkronja te ndaluara.

  Lexoni me teper sqarime ne sqarimin e meposhtem:

 • Si funksionon spamfilteri?

  Mundohuni te mos shenoni tekste teper te gjata pershkak se ndodh qe disa here ato tekste te bllokohen nga chati autmoatikisht.
  Bllokimi ndodh per shkak te reklamave te shumta dhe ndodh qe fjalite qe ju shenoni te permbajne te njejtat shkronja si ato te faqeve qe reklamohen si ne shembullin e meposhtem:

  (Nick325) qenke femer teper sexxxxyyy

  Kjo fjali do te bllokohet per shkak se ne kemi bllokuar perseritjen e shkronjes X, shkak faqeve XXX

  (Nick325) a vjen te chati im te bej admin?

  Kjo fjali do te bllokohet per shkak se reklamat jane te ndaluara

 • Staffi i AlbaChat
 • Kush jane stafi i AlbaChat?

  Per te pare komplet listen e stafit, vizitoni kete adrese: Stafi i AlbaChat.

 • A lexohen PV nga stafi?

  Besojme qe jemi nder chatet me te mira Shqiptare duke u bazuar ne menyren e menaxhimit qe nga viti 2007. Qe nga fillimi, jemi munduar te jemi sa me korekt ndaj vizitorve tane (edhe se ka patur raste kur @ kane keqperdor poziten dhe kan hup statusin).

  Leximi i privatit eshte i PAMORALSHEM dhe nuk sjell asnje interes te lexohen private te vizitorve.

  Mund te ndodh qe dikush te thote se adminat lexojn privatin, po paramendoni, sikur te ishte e vertete, asnje nuk do kishte pas mundesi te reklamoje chate tjera ose te flase keq per stafin sepse do ishin perjashtuar me kohe :)

  Fjalite qe i zen Spamfilteri (sharje dhe reklama) lexohen nga stafi.

 • Si mund te behem pjese e stafit?

  Nese doni te beheni pjese e stafit te AlbaChat, lexoni sqarimet:

  Kushtet per AOp ne ALBACHAT:

  • Nicku juaj duhet te jete i regjistruar teper se 3 muaj!
  • Duhet te jeni aktiv ne #Albachat - dhomen kryesore!
  • Duhet te keni respektuar rregulloren - te mos jeni perjashtuar per mos respektim te rregullores!
  • Duhet te dini komandat fillestare!
  • Mos keni pat mosmarveshje me ndonje anetar te stafit!

  Kushtet per IRCop ne ALBACHAT:

  • Nicku juaj duhet te jete i regjistruar teper se 12 muaj!
  • Duhet te jeni aktiv ne #Albachat dhe te ndihmoni vizitoret qe bejne pyetje reth chatit tone!
  • Duhet te keni respektuar rregulloren - te mos jeni perjashtuar per mos respektim te rregullores!
  • Duhet te dini komandat per IRCop!
  • Duhet te keni lexuar te gjitha faqet ndihmese reth Albachat, Rregulloren dhe Komandat
  • Se paku 4 antare te stafit te pajtohen me kerkesen tuaj!
 • Kushtet e perdorimit
 • Cilat jane kushtet e perdorimit te chatit tuaj?

  Perdorimi i AlbaChat eshte privilegj i mundesuar nga pronaret dhe stafi. Stafi i AlbaChat ka te drejte largimin tuaj per cfardo arsye dhe pa verejtje. Arsyet kryesore te ndalesave ne chatin tone behen shkak te thyerjes se rregullores.

  Lexoni Rregulloren e AlbaChat qe te mos hasni ne largime ose ndalesa tjera.

Close
Copyright © 2007 - AlbaChat - All rights reserved
DMCA.com Protection Status